Taptoe Alkmaar 2012: Chr. Muziek- en Showband Juliana

Showband Juliana (Amsersfoort)De Christelijke Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort kan zich met recht een waardig muzikaal ambassadeur van Amersfoort noemen. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. Juliana is een graag geziene gast op nationale en internationale taptoes in heel Nederland en daarbuiten. Ze zijn viermaal in het hoofd-programma van de Nationale Taptoe Breda opgetreden tussen alle Nederlandse Militaire beroepsorkesten. Tweemaal werd er een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, in 2009 werd met 92.47 punten zelfs de 6e plaats in de ranglijst behaald op de mars. Inmiddels heeft Juliana al vier keer deelgenomen aan het grote Defilé in Den Haag op Nationale Veteranendag.

De muzikanten van Juliana brengen op de taptoevelden hun wervelende show in een prachtig uniform bestaande uit een blauwe tuniek met witte pet en donkerblauwe broek. In 2011 is hier een stijlvolle witte tas (witte riemen voor de tamboers) aan toegevoegd.

De muziek voor Juliana wordt vaak exclusief gearrangeerd, in het verleden vaak door de eigen dirigenten Dick Roelofsen en Wilbert van Arendonk. De fluiten, in combinatie met het koperwerk, geven het korps een eigen klankkleur.

Het brengen van muziek en show op het hoogste niveau! De basis hiervoor vormt het grote ledenaantal van enthousiaste en gemotiveerde mensen. Ze organiseren regelmatig zelf muzikale activiteiten. De vereniging wil aansluiting vinden en houden bij de top van Nederland op het gebied van show, mars en natuurlijk de muziek. Door het inhuren van professionals op het gebied van opleidingen, muziek, exercitie en show wordt deze uitdaging bijna een vanzelfsprekendheid. Maar het resultaat wordt niet bereikt zonder de enorme inzet van de leden.