Christelijke Showband Irene deelnemer Taptoe Alkmaar 2012

Chr. Showband Irene

Chr. Showband Irene

De bekende rood-wit-zwarte verschijning heet Showband Irene en is deelnemer aan de Taptoe Alkmaar op 22 september van dit jaar.

18 juli 1949 is de officiĆ«le oprichtingsdatum van de vereniging. Van een ‘Christelijk Tamboer en Pijpercorps’ is het, na verschillende veranderingen, uiteindelijk een showband geworden. In 1979 veranderde de naam in Chr. Showband Irene. Sindsdien is hard gewerkt om een eigen plaats te verwerven in de Nederlandse showbandwereld. Het instructie team van Showband Irene heeft ervoor gezorgd, het korps binnen een relatief korte tijd in de top van de Nederlandse showbandwereld kon meedraaien.

Het artistieke kader bestaat uit dirigenten, slagwerkinstructeurs, showinstructeurs, diverse docenten voor de muzikanten in opleiding en de basisgroep. Deze specialisten staan borg voor hoge kwaliteit en continue verbetering. De huidige Showband bestaat uit 42 artiesten van gemiddeld 21 jaar oud. Met deze jonge groep is het mogelijk om een fysiek zware show neer te zetten. Dat kenmerkt de Showband Irene. Dynamisch, zowel in de muziek als in de beweging. Wervelende nummers worden echter ook afgewisseld door momenten van rust en bezinning. Kortom, een show die blijft boeien!

Het artistiek kader zet de band neer als een Marching Bigband. Irene bespeelt instrumenten uit een drumfanfare bezetting. Dat wil zeggen koperblaasinstrumenten en marching percussion.