Het Jong Kamper Trompetterkorps op het Waagplein in Alkmaar!

jong kamper trompetterkorpsHet JongKTK is, zoals bij heel veel muziekverenigingen, voor het Kamper Trompetterkorps zeer bijzonder én belangrijk! De jongeren die hier muziek maken (van 9 – 16 jaar) zijn natuurlijk wel de toekomst van de vereniging en dat wordt ze al vanaf het begin goed duidelijk gemaakt. Dit zorgt voor een goed opleidingsniveau en veel gedrevenheid. De vereniging heeft maar liefst 100 jongeren van 16 jaar en jonger binnen de club en daarmee behoort de jongerenafdeling tot één van de grootste van Nederland. Voor een groot gedeelte vindt de instroom plaats vanuit het leerlingenorkest waar de grondbeginselen worden aangeleerd. Daarnaast vinden ook ervaren jonge muzikanten hun weg naar het JongKTK.

Eén van de redenen is dat het JongKTK een leuk gevulde optredenagenda heeft en dit is zeker voor een jeugdorkest niet altijd vanzelfsprekend. Daarnaast wordt er hoog ingezet op kwaliteit. De vereniging het belangrijk dat er ook écht iets geleerd wordt. Een instructieteam van maar liefst 7 man sterkt staat klaar om de jongeren een fantastische hobby te geven. Muziek maken mag vooral ook leuk zijn!

21 september komt het JongKTK naar Alkmaar met hun nieuwe show! In deze show neemt het Jong Kamper Trompetter Korps je mee op reis. Stel je voor dat je aanspoelt op een eiland. En dan? Een reis vol avonturen, spanning, uitdaging en plezier! De muziek geeft precies weer wat er gebeurt vanaf het moment dat je aanspoelt op het eiland tot uiteindelijk het besef dat je het gered hebt.

Achtereenvolgens hoor je o.a. muziek uit Tarzan en Narnia. En ook het bekende You Raise Me Up en een bijzondere versie van What a Wonderful World komen voorbij om uiteindelijk te genieten van het bekende “Paradise” van Coldplay. De show zal door ruim 40 kinderen uitgevoerd worden. Het Jong Kamper Trompetter Korps reist in Juni af naar Vlissingen om met deze show mee te doen met het Nederlands Kampioenschap. Als de show in Alkmaar te zien zal zijn, zal het dus een spetterende show worden, gezien de locatie voor de generale!