Jeugd Rijnmondband gast tijdens Jeugdtaptoe Alkmaar 2013

jeugd rijnmondband schiedamDe jeugdafdeling van de Rijnmondband uit Schiedam is als eerste gecontracteerd om deel te nemen aan de Jeugdtaptoe Alkmaar op 21 september a.s.

De 75 jaar jonge Jeugd Rijnmondband is een graag geziene gast op taptoes, festivals en andere gelegenheden, getuige de gemiddeld 25 optredens per jaar. Hiertoe behoren ook de gezamenlijke optredens met de senioren. Het korps bestaat uit 23 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar. Kwaliteit en discipline staan bij de JRB hoog in het vaandel, vandaar dat naast de wekelijkse repetities een gang naar de eigen interne muziekschool onvermijdelijk is.

“New on Stage” heet de wervelende show van de JRB met nummers uit diverse bekende musicals, zoals onder andere Mary Poppins, Queen, Shrek en Soldaat van Oranje.

En dat ook deze “New on Stage” succesvol is, blijkt wel uit het resultaat dat met deze show werd behaald tijdens het KNFM concours in Schiedam, waar de uitvoering werd beloond met 86,28 punten: een eerste prijs. Hoewel 75 jaar “oud” blijkt de Jeugd Rijnmondband nog steeds in staat vernieuwend te zijn met deze wervelende show.

De Taptoe Alkmaar is erg blij om deze mooie jeugdband te ontvangen tijdens onze 30e editie van de Taptoe Alkmaar en de 2e editie van de Jeugdtaptoe! De JRB zal ook in de middag meelopen tijdens de streetparade, dus de band is ook vlak voor de taptoe al te bezichtigen in de Langestraat!