Ook DVS uit Katwijk deelnemer aan Taptoe Alkmaar 2012

Christelijke Drum- en showfanfare Door Vriendschap Sterk uit Katwijk

Christelijke Drum- en showfanfare Door Vriendschap Sterk uit Katwijk

De Christelijke Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk komt optreden op het Waagplein in Alkmaar.

Onder de bijnaam ‘De groene jagers’, te danken aan het uniform wat vrijwel identiek is aan het officiersuniform van het Garderegiment Jagers uit Limburg, staat DVS garant voor een boeiend muzikaal en visueel spektakel!

Onder het motto ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, is het juniorenorkest van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk in 1980 opgericht. Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van acht tot zestien jaar heeft een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

Het korps behaalde in 2011 tijdens het Open Nederlands Jeugdkampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen voor het vijfde opeenvolgende jaar de titel Nederlands Jeugdkampioen Marswedstrijden en eindigde als tweede in de eindrangschikking bij de Showwedstrijden. In 2009 en 2010 waren de junioren tevens Nederlands Jeugdkampioen Showwedstrijden. Prestaties waar de Junioren trots op zijn. En waar hun oudere broertjes veel profijt van hebben!

De marchingband van DVS behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld. DVS is befaamd om zijn aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Vele gouden successen zijn behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Hoogtepunt was het behalen van de titel WMC-Kampioen Mars met het daarbij behorende vaandel en de gouden trofee in 2009. In datzelfde jaar werd tevens de derde plaats behaald in de eindrangschikking bij de showbandwedstrijden.

Het veelzijdige DVS heeft, naast optredens in eigen land, opgetreden in Denemarken, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland en Canada, waar DVS twee keer te gast was op The Royal Nova Scotia International Tattoo: de grootste indoortaptoe ter wereld met jaarlijks 75.000 toeschouwers. In september zijn zij te gast bij de Taptoe Alkmaar!