Pasveerkorps uit Leeuwarden komt naar Alkmaar in 2012!

Pasveerkorps Leeuwarden

Pasveerkorps Leeuwarden

Plezier, Ambitie, Samenwerking, Vernieuwing, Energie, Enthousiasme en Respect vormen samen het woord ‘PASVEER’. Dit zijn de kernwaarden binnen het Pasveerkorps die al hebben geleid tot vele successen.

Al sinds de jaren 70 behoort het Pasveerkorps tot de top. Dat zij als enige korps ter wereld kampioenstitels heeft behaald op alle onderdelen van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, bewijst dit! Afgelopen keer is het Pasveerkorps tweemaal vicekampioen geworden. Op het onderdeel Marsparade behaalde zij 91,88 punten. De flitsende en goed opgebouwde show werd gewaardeerd met 93,83 punten. Twee prestaties waar Leeuwarden erg trots op is.

De spelende leden beginnen op 9 jarige leeftijd. Zij maken via de PasveerKidz en het Jeugdkorps Pasveer uiteindelijk hun entree in het Pasveerkorps. De leeftijd varieert van 15 tot en met 35 jaar.

Maanden van intensief werk aan muziekrepertoire en choreografie leiden tot de wervelende nieuwe optredens. Jaarlijks repeteert het korps namelijk ruim 300 uur om het publiek in binnen- en buitenland vervolgens met een muzikaal spektakel te vermaken.