Streetparade door binnenstad Alkmaar

Jong Advendo tijdens de streetparade Taptoe Alkmaar

Jong Advendo tijdens de streetparade Taptoe Alkmaar

Op het Waagplein van Alkmaar vindt zaterdag 17 september 2011 de 28e editie plaats van de jaarlijkse Taptoe Alkmaar plaats. De Taptoe Alkmaar is een groot openlucht muziekevenement met showbands uit het hele land. Overdag zijn er repetities op het Waagplein en optochten door de stad. ’s Avonds vindt de Taptoe plaats.

De diverse bands zijn deze dag gehuisvest in buurthuis ‘De Eenhoorn’ aan het Verdronkenoord. Daarvandaan begint om 13.15 uur de streetparade door de binnenstad van Alkmaar. Deze eindigt op het Waagplein.

Na de laatste repetitie op het plein, volgt vanaf ongeveer 15.00 uur een tweede rondgang door de binnenstad. Vanaf 19.40 uur worden de korpsen aan het publiek geïntroduceerd en om 20.00 uur begint de Taptoe met carillonspel en klokslagen van de Waagtoren en de openingsfanfare. Staanplaatsen rond het taptoe-terrein zijn gratis. Er is een overdekte tribune voor genodigden en betalende toeschouwers. Voor personen in een rolstoel is (gratis) plaats aan de voorzijde van de tribune. Een begeleider moet wél betalen voor een zitplaats (kosten € 15,- p.p).