Verslag Taptoe Alkmaar 2013!

Waagplein tijdens Jeugdtaptoe Alkmaar

Waagplein tijdens Jeugdtaptoe Alkmaar

Wat een prachtige dag zou moeten worden… werd een prachtige dag! Droog en op een gegeven moment zelfs de zon erbij, veel publiek, prachtige shows en volop muziek!

De dag begon al vroeg voor de werkploeg. De tribune werd opgebouwd, de lichttorens en het geluid werden geïnstalleerd en de Music-4U/kaartverkoop stand werd opgebouwd. Vele handen maken licht werk en dat blijkt ook dit jaar weer. Alhoewel, de vrijwilligers zijn niet eens met zoveel, maar wel degelijk goed op elkaar ingespeeld na al die jaren!

In de tussentijd arriveren de eerste jeugdkorpsen bij Wijk- en Ontmoetingscentrum De Eenhoorn. Al jaren wordt hier iedereen gastvrij ontvangen, zodat de muzikanten vanuit dit centrum aan het Verdronkenoord optimaal kunnen presteren!

Streetparade door Alkmaarse binnenstad
Om 13:00 uur vertrekken de jeugdkorpsen vlak na elkaar voor de jaarlijkse streetparade. Hierbij lopen de korpsen hun ronde door de prachtige historische binnenstad van Alkmaar om het winkelend publiek te laten weten dat de Taptoe Alkmaar weer plaatsvindt op het Waagplein. Onze gastvrouwen zorgen ervoor dat de korpsen niet de verkeerde route nemen, maar hier en daar een winkel in en weer uit moet natuurlijk ook kunnen! De straten lopen al goed vol, maar ook het Waagplein is het al een drukte van belang! Om 13:00 uur is namelijk ook de kaartverkoop al begonnen naast de tribune. Ook de gereserveerde kaarten kunnen dan al worden opgehaald en al snel blijkt dat de tribune voor het avondprogramma goed vol komt te zitten, en later bleek: ook volledig uitverkocht!

Music-4U Challenge
Om 13:30 uur is het niet alleen druk op het Waagplein, maar ook al erg gezellig met het swingende ritme van de Alkmaarse sambaband Bateria Unidos ‘d Alcmaria. Zij zijn aan het warm spelen, want om 14:00 uur start de Music-4U workshop! Kinderen tussen 8 en 12 jaar konden zich aanmelden om een gratis workshop te volgen en wat een feest! Er wordt muziek gemaakt met vuilnisbakken, olievaten, pannendeksels en er komt inderdaad een melodie uit. En uiteindelijk staan ook ouders, opa’s en oma’s en zelfs de muzikanten van de jeugdkorpsen mee te doen!

Jeugdtaptoe Alkmaar 2013
Aansluitend gaat de 2e editie van de Jeugdtaptoe Alkmaar van start! Vorig jaar pas de eerste, maar nu al een groot succes! De tribune zit vol, er staan veel mensen langs de zijkant en zelfs de zon schijnt! De 4 deelnemende jeugdkorpsen, Jong D.A.P. uit Apeldoorn, het Jong Kamper Trompetter Korps, de Jong Rijnmondband uit Schiedam en het Trompetterkorps Alkmaar Junioren, zetten stuk voor stuk prachtige shows neer en zetten de latten gelijk hoog voor de korpsen die het avondprogramma mogen vullen!

Taptoe Alkmaar 2013
En na een dag vol activiteiten is het om 20:00 uur tijd voor het laatste deel van het programma: de Taptoe Alkmaar 2013! Burgemeester Bruinooge is zelfs aanwezig om de officiële opening te verrichten. Dit jaar met prachtige korpsen, namelijk de Showband IJmuider Harmonie, Laurentius uit Voorschoten, het Trompetterkorps Alkmaar én Kunst en Genoegen uit Leiden met maar liefst twee shows! Een mooi afwisselend deelnemersveld, waarbij het ervaren Alkmaarse taptoepubliek haar hart bij kan ophalen! Na 5 wervelende shows wordt de Taptoe Alkmaar afgesloten met het koraal “As the evening falls” gespeeld door Laurentius uit Voorschoten, vervolgens het Taptoe-signaal vanaf de Waagtoren en afsluitend werd het Wilhelmus ten gehore gebracht. Een prachtige editie, waar u hopelijk net zo van genoten heeft als wij!

Deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en publiek: heel hartelijk dank voor jullie steun, enthousiasme, inzet en aanwezigheid! Heel graag tot volgend jaar op zaterdag 20 september 2014!